Low quality links. Hoe ver kunnen we gaan? Een case.

986032_4826108_bOp Portent.com vind je een interessant artikel (met free pdf download) van een uitgebreide linkanalysestudie die ze gedaan hebben van websites die gestraft zijn door de Google Penguin-update (° april 2012). Met meer dan 250.000 geanalyseerde links zijn de resultaten verrassend:

  1. Google prioritiseert zijn anti-spam inspanningen. Dus hoewel je nu nog door de mazen van het net glipt, wil niet zeggen dat Google je niet of nooit op z’n radar zal zien pinken.Zo was er in April 2012 het voorbeeld van een bouwfirma met ruim 80% verdachte links. Geen manuele penalty, maar wel een algoritmische penalty waardoor het bedrijf op belangrijke trefzinnen niet meer scoorde. Aan de andere kant een leadgeneration website met 42% verdachte links waarop geen enkele manuele of algoritmische actie is ondernomen. Google prioritiseert, zoveel is duidelijk.
  2. Het net, van wat door de beugel kan, sluit elke maand nauwer aan. Hieronder een grafiek van het % verdachte links die een algoritmische penalty in gang stellen. percentage-of-spam-links

Wat je moet doen om een pinguïnvinstoot tegen te gaan of te overwinnen, daarvoor moet je maar even Googlen.

In de Belgische markt heb ik echter nog geen concreet voorbeeld tegengekomen van Penguïn, hoewel het wereldwijd in 1 maal is uitgerold. Misschien dat de nieuw aangekondigde Penguïn update voor 2013 wel wat nieuws brengt (en klanten ;-).

Comments are closed.